Hur kan vi hjälpa dig idag?

Tillbaka till toppen
Hur lägger jag till en pappersräkning?

Fotografera hela pappersfakturan med din telefonkamera. Klever läser av fakturans information och låter dig betala fakturan på en gång.

Vilka fakturor kan delbetalas?

I Klever kan användarna betala 200-2000 euros fakturor i mindre delar. Observera att användare endast kan delbetala en faktura i taget och att betalningsplanen inte kan göras för försenade fakturor.

Hur kan jag delbetala en faktura?

Om du vill betala en faktura i mindre delar, öppna fakturan i Klever-appen och välj "Godkänn". Tryck sedan på pilen ovanför “Bekräfta”, där hittas menyn för olika betalningssätt. Välj "Betala i avbetalningar" från menyn.

Välj sedan en betalningsplan som passar dig och godkänn avtalet. Du kommer att få en separat faktura för första månatliga avbetalningen.

Vad är delbetalningar?

Delbetalning innebär att en större faktura delas upp i mindre månatliga avbetalningar. Användare kan göra en betalningsplan för sina fakturor i Klever, tillsammans med vår partner Lowell.

När en betalningsplan görs, mottar faktureraren betalningen i sin helhet, men du betalar fakturan i delbetalningar till Lowell enligt överenskommelse.

Hur lägger jag till en e-postfaktura?

Du överför en e-post faktura till appen genom att vidarebefordra fakturan till din egna Klever-faktureringsadress. Din egna Klever-faktureringsadress hittar du i applikationen under fliken ”Konto”.

Fakturan bör vara i PDF-format.

Varför flyttas inte räkningen till fliken “betalda” efter att man bekräftat räkningen?
Detta beror på att det tar några bankdagar innan beloppet kommit fram till mottagaren. Då betalningen kommit fram, flyttas räkningen från fliken “bekräftade” till “betalda”.
Varför bekräftades inte betalningen?
Kolla om det finns täckning på kontot, om du har begränsat dina inköp eller om du har en spärr på internet betalningar. Detta kan du själv ändra i din nätbank.
Jag tog ett foto på räkningen, men all information kom inte med. Vad gjorde jag fel?

Detta kan bero på dålig belysning i rummet eller att kameralinsen är smutsig.

Undvik att fota fakturan rakt från en datorskärm, detta resulterar ofta i dålig bildkvalité. Undvik även att lägga till en skärmdump av räkningen.

Slutligen, se till att all information på fakturan är med på bilden; mottagare, IBAN-nummer, referensnummer, betalbelopp och förfallodag.

Vad betyder "Markera som betald”?
Då man markerar en räkning som betald i appen, går räkningen inte till betalning via Klever. "Markera som betald" kan användas då räkningen har blivit betald på annat sätt, men ändå vill sparas i appen under betalda räkningar.
Hur byter jag autentisering från PIN-kod till fingeravtryck?

Du kan byta autentisering från PIN-kod till fingeravtryck i Klever-appen. Gå till “Inställningar”, och välj “Logga ut”. Nästa gång du loggar in i Klever kan du ändra autentisering till fingeravtryck.

Jag kan inte betala min räkning - vad ska jag göra?

Om du inte klarar av att betala räkningen vid förfallodagen, var i kontakt med din fakturerare för att undvika betalningsanmärkning.

Hur hanterar jag notiserna Klever skickar till min telefon?

De notiser som Klever skickar till din telefon kan hanteras i telefonens egna inställningar. Gå till “Inställningar”, välj “Klever”, och ändra inställningarna för notiser.

Hur ändrar jag mitt lösenord?

Ifall du registrerat dig med din e-postadress kan du ändra ditt lösenord eller PIN-kod i Klever-appen. Gå till “Inställningar”, och välj “Konto”. Under kontoinställningarna har du möjlighet att byta ditt lösenord och återställa din PIN-kod. För ytterligare instruktioner klicka här

Jag använder ett Credit/Debit kort. Vilket kortnummer ska fyllas i applikationen?
Om du använder ett Credit/Debit kombikort, var god och kontrollera att du fyllt i rätt kortnummer.

Credit-kortuppgifterna hittar du på framsidan av kortet. Debit-kortuppgifterna hittar du på baksidan av kortet, nere i högra hörnet. Fyll i det kortets uppgifter som du önskar att fakturorna ska betalas med.

Credit:debit-kortti
Hur ändrar jag förfallodagen på en faktura?

Du kan enkelt ändra förfallodagen på en faktura i Klever-appen. Klicka på fakturan, välj “Edit”, och lägg in önskat datum.

Hur avslutar jag mitt konto hos Klever?

Syftet med Klever är att underlätta ditt liv och vi arbetar ständigt för att uppnå bästa möjliga användarupplevelse. Om du ändå inte är nöjd med Klever och vill gå tillbaka till traditionell fakturabetalning, kan du avsluta ditt Klever-konto genom att kontakta oss via feedback fältet i appen.